Så här väljer du trappa

Alla trappor vi tillverkar är helt måttanpassade och byggda efter kundens önskemål och platsen den skall vara på. Det gör att antalet variationer är oändliga. Du kan få ett kostnadsförslag av oss genom att skicka in en förfrågan. Här är en guide som hjälper dig att välja trappa och att fylla i offerförfrågan. Du hittar länk till den längst ner i guiden.

1

Mät upp platsen

Vilken yta har du till förfogande för en trappa? Det är avgörande för när du skall välja modell och typ i steg 2. Men det först du behöver göra är att mäta ytan så att vi får redan på hur stor din trappa skall bli. Mät trappans höjd från färdigt golv till färdigt golv. Mät sedan hur breda trappstegen skall vara. Och hur tjockt ditt bjälklag är. Om du skall ha ett räcke på golv så mät upp hur långt det skall vara.

2

Välj modell och typ

Här ser du exempel på olika trappmodeller som vi kan bygga. Vilken som passar dig bäst beror oftast på utrymmet men också tycke och smak. En L-trappa och U-trappa kan svänga både åt höger och vänster. Och har du gott om plats kan det vara en bra idé att låta trappan sticka ut och ta plats i rummet. Bläddra gärna mellan bilderna för att se exempel.

Rak trappa

L-trappa

U-trappa

Trappa med villan

Trappa med krymling

Öppen trappa

Tät trappa

Öppen trappa som tar plats

3

Välj vangstycke

Vangstycken är de sidostycken i en trappa på eller i vilka planstegen vilar och som alltså bildar trappans bärande stomme. Du kan välja om det skall vara underliggande såsom på bilden eller infräst. Du kan också välja träslag och ytbehandling på dem.

4

Välj steg och sättsteg

Hur vill du att stegen skall se ut? De kan ha rak framkant eller svängd och du kan välja träslag och ytbehandling. Om du valt tät trappa så skall du även välja hur sättstegen skall se ut. Sättstegen är den biten som sitter mellan stegen i en tät trappa. De behöver ju inte ha samma träslag eller färg som stegen.

5

Välj räcke

Räcket består ju av stolpar, ståndare och handledare. På sidan RÄCKEN kan du se olika exempel och välja modell på ditt räcke. Även här kan du välja mellan olika träslag och ytbehandlingar.

6

Nu är du klar

Nu har du gjort alla val du behöver för att kunna fylla i en offertförfrågan. Och är du osäker på en eller flera delar så kan du bara lämna tomt så kan vi diskutera olika val när vi återkopplar till dig. Har du frågor redan nu är det bara att kontakta oss. 

Gör förfrågan